Mézes Beatrix vagyok, online marketing menedzser és marketingszöveg-író.

Már középiskolás éveimben is három irányzat érdekelt igazán: a marketing, a német nyelv és a turizmus. Így elvégeztem a kéttannyelvű, idegenforgalmi osztályt, ahol az érettségin kívül, OKJ-s idegenvezető bizonyítványt is szereztem. Ezután a Budapesti Gazdasági Egyetem tanulója lettem, ahol német nyelven szereztem meg a közgazdasági diplomát, turizmus és szálloda szakirányon. Bár ekkor már jól tudtam németül, mégis úgy éreztem, hogy nem beszélek igazán jól németül, így eldöntöttem, hogy Münchenbe költözöm, ahol napi szinten gyakorolhatom a német nyelvet. Ehhez persze kellett egy olyan állás is, ahol egész nap németül beszélhetek, így földi légiutaskísérőként kezdtem el dolgozni a müncheni repülőtéren.

Fantasztikusan nagy élmény volt számomra az itt eltöltött idő, ugyanis rengetegféle nemzetiségű kollégáim lettek, akiknek megismerhettem a kultúrájukat, mentalitásukat, valamint  a világ minden tájáról érkeztek utasok, köztük sztárokat is kísérhettem, mint például Julia Rob.-et. 

Habár imádtam ezt a munkát, mégis úgy éreztem, hogy valami nagyon hiányzik az életemből, ez pedig a marketing volt. Ezért beiratkoztam a Wildner Akademie Online Marketing Manager képzésére, ahol mély tudást szerezhettem a weboldalak felépítéséről és az online marketing eszközökről. Miután sikeresen elvégeztem ezt a képzést, elkezdtem több magyar ügynökséggel is együtt dolgozni, hogy minél több szakmai tudásra tegyek szert. Szerencsére egyre több megbízást kaptam, így a reptéren csökkentettem a munkaórák számát. Végül beiratkoztam a Hochschule München University of Applied Sciences mester marketingmenedzsment szakára, ahol főleg tudományos szemszögből kaptam rálátást a marketing szakmára.

Végül hazaköltöztem, ugyanis úgy érzem, hogy nekem itthon a helyem, és az a küldetésem, hogy a magyar vállalkozóknak segítsek.